Termal | Konular | Kitaplar

Pasinler Kaplıcaları

Pasinler kaplıcası, ilçe merkezinde ve Erzurum - Tahran uluslar arası geçiş yolu üzerinde, Pasinler belediye sınırları içinde yeralmaktadır. Kaplıca alanı Pasinler Ovası’nın kuzeyinde yeralan Hasanbaba dağı eteklerinde kurulmuştur.

Kaplıca tesisine Erzurum - Tahran uluslar arası transit karayolu ile ulaşım sağlanmaktadır. Ayrıca Erzurum Havaalanına 40 km mesafede olup il merkezinde yer alan tren garı ile de demiryolu ulaşım mümkündür.

Karasal iklimin hakim olduğu bölgede, yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve yağışlı geçmekte olup kış aylarında ise sıcaklık önemli oranda düşmektedir.

Romatizma, sinir ve kas yorgunluğu, sinirsel hastalıklar, eklem ve kireçlenme gibi hastalıklara olumlu etki yaptığı bilinmektedir.

Kaplıca suları; Bikarbonatlı, Klorürlü, Sodyumlu, karbondioksitli ve Kısmen Radyoaktif bir bileşime sahiptir.

Erzurum Pasinler Kaplıcaları Tesis Bilgileri
Pasinler Belediyesi Kaplıcaları Kaplıca alanında Pasinler Belediyesince işletilmekte olan 72 yatak kapasiteli bir otel bulunmaktadır. Ayrıca günübirlik kullanıma hizmet veren bay ve bayan olmak üzere iki ayrı kaplıca 170 kişiye hizmet verecek kapasitedir ve iki adet termal havuz bulunmaktadır.