Termal | Konular | Kitaplar

Kültür veTurizm Bakanindan Termal Turizmine Tesvik Müjdesi

AK Parti Isparta İl Başkanlığı’nın kongresine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, valilik ziyaretinde bütün bölgelerde kış, sağlık, kongre ve termal turizmi alanındaki yatırımların teşvik edileceğini müjdeledi.

Günay, sektörün bütününe katkı yapılması amacıyla turizm alanında çalışanların KOBİ desteklerinden yararlanması, turizm sektörünün ihracatçı sayılması, düşük mümessillerde turizm alanında çalışanların istihdam açısından kolay statüye kavuşturulması yönünde yeni bir çalışma içinde olduklarını belirtti.

Bakan Günay, son teşvik paketinde Türkiye’de kişi başına düşen Milli Gelir’i bin 500 doların altında kalan az gelişmiş yörelerde her türlü turizm çalışmasına teşvik verileceğini bildirdi.

Bakan Günay “Hatta geri kalan bütün bölgelerde de kış, sağlık, kongre ve termal turizmi alanındaki yatırımlar teşvik görecek” dedi.

Isparta Valisi Ali Haydar Öner'den kentin turizm sorunlarına yönelik bilgi alan Bakan Günay, şunları söyledi:

"Türkiye'nin en büyük turizm merkezinin hemen yanı başında. İmkanları gittikçe gelişen yerleşim merkezlerimizden biri. Isparta ve Antalya aynı coğrafyayı paylaşıyor. Buraya eksikleri giderip daha fazla tur düzenlenmesi sağlanacak. Antalya'ya gelenlerin kültür gezileri, doğa turizmi yapabilmeleri için çalışmalar yapacağız. Elimizden geldiği kadar yatırımlara, işletmelere destek olmaya çalışacağız."

Isparta'da Davraz Kayak Merkezi'nin önemine dikkat çeken Bakan Günay, merkezin hem yaz hem de kış turizmine hitap edebilen coğrafyasının en iyi şekilde değerlendirileceğini sözlerine ekledi.

FERHAT KAYA / ISPARTA


1 yorum

gelişim göstermesi

kısa zamanda çok gelişim gösterdi.

25.07.2009 - abdullah

Konular