Termal | Konular | Kitaplar

böbrek hastalığı

Babas Kaplıcası

Mudurnu'ya 5 km. uzaklıkta olan kaplıcanın Çevresi yeşilliktir.Kaynak noktaları zaman içinde değişmektedir. Halen 18 yataklı bir otel çalışmakta. 138 yataklı 3 yıldızlı bir otelin inşaatı da devam etmekte. Kaplıca suyu metabolizma hastalıkları ile romatizma, kadın, sindirim ve böbrek hastalıklarına iyi gelmektedir. İçme şeklinde kullanılması durumunda karaciğer ve safra yolları üzerinde de tedavi edici olduğu belirlenmiştir.
Babas Kaplıcası; Bolu kent merkezinin 52 km. güneybatısında bulunan Mudurnu İlçesinin 5 km. güneyinde, Gürçam Köyü yakınında yer almaktadır.
Ulaşım karayolu ile sağlanmaktadır. Bolu'ya en yakın havaalanları Ankara ve İstanbul'da bulunmaktadır. A

Karacasu Kaplıcası

Ormanlarla kaplı dağın eteğinde, Karacasu mevkiinde ve Kuzey Anadolu fayına bağlı olarak oluşmuş 2 kaynak vardır. Bolu'ya 5 km. uzunluğunda kaliteli bir yolla bağlıdır, Bunlardan biri Büyük Kaplıca, diğeri Küçük Kaplıca olarak bilinir.

Siyatik, böbrek hastalığı, kadın hastalıkları, cilt hastalıklarına iyi gelmektedir.

Bolu Karacasu Kaplıcaları; Bolu ili, Merkez ilçesi, Karacasu beldesinde yer alır.Bolu kent merkezinden düzenli olarak toplu taşım araçları kalkmaktadır. Bolu'ya en yakın havaalanları 190 km. uzaklıkta Ankara ve 260 km uzaklıkta İstanbul'da bulunmakta.
kaplıca suyu Hekim Kontrolünde banyo uygulamaları şeklinde inflamatuvar romatizmal hastalıkların (romatiod artrit, ankilozan spondilit başta olmak üzere) kronik dönemlerinde;