Termal | Konular | Kitaplar

böbrek taşlari

Hamamlıçay Köy Kaplıcası

Merkeze 12 Km. uzaklıkta Hamamlıçay Köyündedir. Bayanlara ve erkeklere ayrı ayrı yüzme havuzu mevcuttur. 10 adet özel kabin vardır. Suyu 42 derece sıcaklıkta olup; Romatizmal hastalıklar, cilt hastalıkları ve böbrek taslarının düşürülmesine iyi gelmektedir.

Kirazlı Balaban Maden suyu

İl merkezine 35.km. uzaklıktaki Kirazlı nahiyesindedir. Kirazlı Maden suyu ve Kirazlı Balaban Maden suyu olarak adlandırılan iki kaynak bulunmaktadır. Kaynakların bulunduğu yerlerde hiçbir tesis kurulmamış olmasına rağmen, yol üzerinde bulunması nedeniyle her iki kaynaktan da yararlanılmaktadır. Özellikle böbrek taşlarını düşürmekte etkili olduğu bilinmektedir.

Uludağ Maden suyu

Uludag maden suyu Bursa’ya 30 km. uzaklıkta Gönderet Köyü içinde yer almaktadır.Nilüfer Deresi yamacında bir kaya çatlağından çıkar .
Eski yıllarda, Bursalılar bu suyu şişeler içinde getirip içerlermiş. 1924 yılında kaynağında yapılan bir tesisten sonra ismi Keşişdağı Suyu olmuş. Daha sonra 1940 ylında tesis yenilenmiş ve bu kez de, “Uludağ Madensuyu” ismiyle pazarlanmış. Tanınmış bir madensuyudur.

Merkez Hamamlar

Eskişehir il merkezinde, Porsuk Nehrinin güney kısmında bulunan termal su kaynakları, tıbbi amaçlı olduğu kadar mevcut konaklama imkanları ile turizm amaçlı da kullanılmaktadır.

İçmeler

Bingöl ilinin Genç ilçesinde karayolunun yaklaşık olarak 9. km.sinde yer alan içmeler 1971 Bingöl depreminde yer tabakalarının sıkışması neticesinde ortaya çıkmış olan bir maden suyudur. su bol karbondioksit içerdiğinden oldukça iyi görünen gazlı karbon sular grubunda yer almakta Hazmı artırıcı olan suyun hafif ekşimesi, gazozu andırıcı, soda ve asitli, buruk bir tadı olduğu bilinmekte. bu su böbrek ve mide ağrılarına yararlı olup, böbrek taşlarını ve kumlarını düşürmekte etkili olduğu da kimyevi tahliller sonucu anlaşılmıştır.

Sındırgı -Emendere Kaplicasi

Sındırgı ilçesine 8km uzaklıkta Ilıcalı köyünde yer almaktadir.Su 36C'dir. Gutlu hastalar, böbrek taşlari, cilt ve mide hastaliklari ve sedefe sifa olmaktadir.