Termal | Konular | Kitaplar

Romatizmal hastalıklar

Hamamlıçay Köy Kaplıcası

Merkeze 12 Km. uzaklıkta Hamamlıçay Köyündedir. Bayanlara ve erkeklere ayrı ayrı yüzme havuzu mevcuttur. 10 adet özel kabin vardır. Suyu 42 derece sıcaklıkta olup; Romatizmal hastalıklar, cilt hastalıkları ve böbrek taslarının düşürülmesine iyi gelmektedir.

Sakarılıca Kaplıcaları

Eskişehir'in 32 km. kuzeyinde bulunan Sakarılıca Kaplıcaları, Mihalgazi ilçesinde ve Sakarıılıca Köyü sınırları içinde, ormanlarla kaplı bir alan içerisindedir. Sakarıılıca Kaplıcaları sularının sıcaklığı 18-56 derece arasında değişmekte olup, bikarbonatlı, magnezyumlu ve hipertermal özellikler göstermektedir.

Söğüt Çaltı Kaplıcası

Söğüt İlçesinde bulunan kaplıcanın suyu 30 km. uzaklıktaki bir kaynaktan gelir. Bi-Karbonatlı olan suyun sıcaklığı 38 derece, debisi ise 5 lt/ sn’- dir. Banyo ve içme şeklinde yararlanılan kaplıca; deri hastalıkları, mide rahatsızlıkları, romatizmal hastalıklar, nevrit, polinevrit ve kadın hastalıklarına iyi gelir. Günü birlik olarak yararlanılmaktadır.

Pamukcu Kaplicasi

Balıkesir'de 18km uzaklıkta bulunan suyun sıcaklığı 67 C'dir. Sodyum sülfat klorürlü, hipertermal bir maden suyudur. Romatizmal hastalıklar, üst solunum yolları rahatsızlıkları, metabolik hastalıklar icin sifa olmaktadir.