Termal | Konular | Kitaplar

sinir sistemi

GÜROYMAK (ÇUKUR) KAPLICASI

Muş-Tatvan yolu üzerinde yer alan Güroymak yerleşmesine 12 km. mesafede ve Muş ovasının kuzeydoğu kenarında bulunmaktadır.

Su sıcaklığı 38-39°C, PH değerleri 6.7 dolayında olan Çukur kaplıcası sulan Bikarbonatla Sodyumlu, Magnezyumlu, Kalsiyumlu, Demirli ve Karbondioksitli bir bileşime sahiptir. Banyo ve çamur banyosu uygulamalarına elverişli olan bu sular romatizmal, solunum yolu, sinir sistemi, sindirim sistemi, böbrek ve idrar yollan ile metabolizma bozuklukları hastalıklarına faydalı olmaktadır.

Tedavi tesisleri açık havuzlar halindedir. Yörede konaklama tesisi yoktur. Çadır geleneği bulunmaktadır. Kullanıllmayışı nedeniyle geçmişte Özel İdarece yapılmış olan tesisler kullanılamaz durumdadır.

Terziköy Kaplıcası

Amasya il merkezine 32 km. mesafede, 55.000 m²’lik yeşil alan üzerinde yer alir.Terziköy kaplıcaları şifalı suyunun yanısıra görülmesi gereken bir doğa özelliğine sahiptir.Tüm odalarında termal suyunun bulunmaktadir. odalar 72 yataklı otel, 45 yataklı motel, gazino, lokanta, yüzme havuzları, özel kabinler, alış-veriş imkanı, çocuk oyun bahçesi, piknik alanları ve özel pansiyonları ile ülkemiz termal turizmi alanında önemli yere sahip bir kaplıcadır.