Termal | Konular | Kitaplar

metabolizma bozukluğu

Çekirge Kaplıcaları

Çekirge Kaplıcaları Vakıfbahçe kaynağına bağlıdır. Bu kaplıcalar Bursa Merkezinde, Çekirge semtinde bulunmaktadır. Çekirge’deki Çelik Palas ve Askeri Hastane dahil tüm oteller bu kaplıcalara bağlıdır. Toprak kalevi acı bikarbonatlı olan bu kaplıcanın suları şifa dağıtmaktadır, banyo olarak romatizmal sendromlar, hareket sistemlerinin ağrılı hastalıkları, damar tıkanıklıkları, diyabet, gut ve metabolizma bozuklukları, içme olarak karaciğer ve safra yolları hastalıklarına iyi gelmektedir.

İnsuyu İçmeleri

İnsuyu İçmeleri Bikarbonat, kalsiyum ve bromür ihtiva eden sulardır. Şeker, mide, bağırsak ve metabolizma bozukluklarına iyi gelmektedir. Burdur-Antalya yolu üzerindedir. Burdur’a uzaklığı 14 kilometredir. “İnsuyu Mağarası” adıyla bilinmektedir.

Babas Kaplıcası

Mudurnu'ya 5 km. uzaklıkta olan kaplıcanın Çevresi yeşilliktir.Kaynak noktaları zaman içinde değişmektedir. Halen 18 yataklı bir otel çalışmakta. 138 yataklı 3 yıldızlı bir otelin inşaatı da devam etmekte. Kaplıca suyu metabolizma hastalıkları ile romatizma, kadın, sindirim ve böbrek hastalıklarına iyi gelmektedir. İçme şeklinde kullanılması durumunda karaciğer ve safra yolları üzerinde de tedavi edici olduğu belirlenmiştir.
Babas Kaplıcası; Bolu kent merkezinin 52 km. güneybatısında bulunan Mudurnu İlçesinin 5 km. güneyinde, Gürçam Köyü yakınında yer almaktadır.
Ulaşım karayolu ile sağlanmaktadır. Bolu'ya en yakın havaalanları Ankara ve İstanbul'da bulunmaktadır. A

Köprü Çermiği

Yılanlı çermiğinin 500 metre kuzey batısında bulunur. Suyu birkaç yerden kaynak vaziyetinde çıkar. Bu çermiğin suyu diğer çermiklere nazaran daha sıcaktır. Suyun çıktığı yerden 30 metre kadar uzaklıkta etrafı kapalı ve üzeri açık iki havuz mevcuttur.

Suyun Sıcaklığı : 50 °Cdir.Suyunda bol miktarda kireç ve kükürt vardir.

Cilt hastalığı, özellikle romatizma, nevrit nöroloji, kadın hastalıkları, kemik ve kireçlenme hastalıkları, siyatik ve metabolizma bozukluğu gibi hastalıklarının tedavisinde yararlanılmaktadır.

Diyadin Kaplicalari

Kaplıca alanı, Ağrı İli’nin güneydoğusunda bulunan Diyadin İlçe Merkezine 5 km mesafede yer almaktadır. Kaplıca bölgesi birbirinden kopuk olarak bulunan Yılanlı, Davut ve Köprü kaplıcaları olmak üzere geniş bir alana yayılmıştır. Kaplıca alanının içinden geçen Murat Nehri, görsel ve rekreatif açıdan önemli bir doğal değer kazandırmistir.