Termal | Konular | Kitaplar

agrili hastaliklar

Ağaçhisar Kaplıcası

Orhaneline bağlı Ağaçhisar köyünde bulunan kaplıca Hafif kükürt kokulu olan kaynak suları banyo olarak ağrılı hastalıklara, çamur uygulamalarında da uyuz ve deri hastalıklarına iyi gelmektedir.

Çifteler Hamamı

Kırkızbaşı köyünün yakınında Sakarya başındadır. Basit bir hamamı vardır. Sular dere oluşturacak kadar boldur. Sıcak doğal tatda kükürt kokuludur. Ağrılı hastalıklara iyi gelir

Sındırgı -Hisaralan Kaplicasi

Sındırgı ilçesine 20km Sındırgı-Simas asfaltına 500m uzaklıktaki Hisaralan köyünde yer almaktadir. Suyun ısısı 84-90C'dir. Çok sıcak olan sular sodyum bikarbonatlı maden suyudur. hareket sisteminin ağrılı hastalıkları, romatizma, nevralji, nefrit ve kadın hastalıklarına iyi gelir.

Germencik Çamur Kaplıcası

Germencik ilçsesi’nin 10 km. kuzeyinde Çamköy yakınında yer almaktadir. Sert killi zeminden gelen sular, birçok yerde çamur oluşturur. çamur ağrılı hastalıklara iyi gelmektedir.Sıcaklık 65°Cdir. (İyotlu kaynak)

İki umumi havuzu, altı sıra banyosu, oteli vardır. Romatizma, nevralji, karaciğer, safrakesesi ve kadın hastalıklarına şifalidir.

Alangüllü (Elengüllü) Uzgur Kaplıcası

Germencik İlçesine 9 km, Aydın İl Merkezine 60 km mesafede bulunmaktadir. kaplıca alanı Büyük Menderes Havzası içerisinde Aydın Dağlarının uzantısı olan Gümüş dağı eteklerinde ormanlık bir alan içerisinde yer alir.

Aydın-İzmir otoyolunun Germencik çıkışından 10 km uzaklıkta bulunmaktadır. Havayolu ulaşımından ise 80 km uzaklıktaki Menderes Havaalanından faydalanılmaktadır. Germencik’ ten kaplıca alanına her saat ücretsiz servis düzenlenmektedir.
Sıcaklık:65-78 ºC

Ilıca İçmesi (Kozan)

Adana il merkezine 68 km olan Kozan ilçesinin 15 km. kuzeydoğusunda ılıca köyündedir.
Özellikleri : Suyu kükürtlüdür.
Faydaları :Ağrılı hastalıklara ve kükürtlü su olduğu için cilt problemlerine iyi gelir.